Andresen posisjonerer seg til neste krakk

Jesper Moerholt
Børs

2018 har startet med en pen oppgang på Oslo Børs. Hovedindeksen står nå i 838,16 (-0,20 prosent). Det betyr at børsen har lagt på seg 2,91 prosent hittil i år.I løpet av det siste året er oppgangen på 20,39 prosent mens oppgangen er på 56,48 prosent om vi ser to år tilbake i tid.Dette har ført til at en av Norges rikeste menn, Ferd-eier Johan H. Andresen, har begynt å fokusere på gevinstsikring.- Vi har redusert risikoen noe, blant annet i en del børsnoterte selskaper. Så vi skal være klare til å investere når neste nedgang kommer, sier Andresen til NRK.Ifølge NRK tror Andresen børsfesten vil avløses av et børskrakk.- Om dette skjer i 2019, 2020 eller i 2022, vet jeg ikke. Men at det skjer i løpet av en femårsperiode, det vet jeg. Vi vet bare ikke hva som utløser det ennå, avslutter Andresen.

johan h. andresen
Nyheter
Børs