Are Traasdahl solgte selskap til Telenor for 3 mrd - nå er det verdt en brøkdel

Linus Sundahl-Djerf

Telenor tar nye milliardnedskrivninger på Tapad.

I februar 2016 solgte Are Traasdahl Tapad til Telenor for tre milliarder. Han fikk selv 1,45 milliarder kroner. DN karakteriserer kjøpet som et «katastrofekjøp» for Telenor.I rapporten for 4. kvartal fremgår det at Telenor tar nedskrivninger på 1,7 milliarder på selskapet. Totalt har Telenor tatt nedskrivninger på totalt 2,7 milliarder kroner på Tapad. Selskapet bokføres nå til bare 400 millioner kroner.De siste nedskrivningene skyldes ytterligere svekkelse av Tapads annonseringsvirksomhet i USA og en lavere enn ventet vekst i datasegmentet.Telenor skriver dessteu opp igjen verdien på den danske virksomheten med 1,2 milliarder kroner, etter en nedskrivning på 2,1 milliarder kroner i 4. kvartal 2015.