Både analytikere og bjellesauer digger MPC Container Ships

Mandag ringte containerrederiets ledelse i bjellen på Oslo Børs. Både bjellesauer og analytikere digger aksjen, og forventer stor oppside. 

Det var en svært fornøyd Constantin Baack, konsernsjef i MPC Container Ships, som kunne ringe i bjellen på Oslo Børs mandag i forbindelse med at det ble åpnet for handel i selskapets aksjer på Oslo Axess.Rederiet har ikke vært i drift i helt år enda, men allerede har det bygget opp en flåte på 41 containerskip med plass til mellom 1.000 og 3.000 containere til en total kjøpspris på rundt 346 millioner dollar, tilsvarende 2,7 milliarder kroner.Det tilsvarer en rabatt på 44 prosent sammenlignet med nybyggingsparitet, opplyser rederiet i en fersk presentasjon. Oppsiden til det 20-årige historiske gjennomsnittet er dermed på 74 prosent. Totalt har MPC hentet inn 450 millioner dollar, eller om lag 3,5 milliarder kroner fordel på egenkapital og gjeld siden oppstarten i april i fjor til kjøp av skip.Sulten på en større flåte er imidlertid ikke stilt.Rederiet «ser fremdeles muligheter for gode kjøp av skip i annenhåndsmarkedet, og sonderer markedet for mulig utvidelse av eksisterende obligasjonslån på 100 millioner dollar for videre ekspansjon», skriver den offensive ferskingen i en pressemelding.Konsernsjef i MPC Capital Ulf Hollander som også er styreleder i MPC Container Ships, avslørte ifølge Splash247 i oktober at målet er å passere 100 skip i fremtiden.Den nåværende flåten på 41 skip har en gjennomsnittsalder på 11,1 år, og ni av disse har allerede sikret arbeid til midten av 2019 i gjennomsnitt. Et annet mål er ifølge Hollander å bli notert på New York-børsen. Stor oppsideMPC-aksjen har beveget seg mellom 52 og 54 kroner den første handelsdagen på Oslo Axess.Potensialet er mye høyere, skal en tro to meglerhus som etter hvert kjenner rederiet ganske godt. DNB Markets og Fearnley Securities som har bidratt i noteringsprosessen, samt i kapitalutvidelsene, opererer begge med kjøpsanbefalinger, og kursmål på henholdsvis 64 og 65 kroner.Oppsiden er dermed på mellom 23 og 24 prosent. – MPC er et asset play på en oppgang i skipspriser, og de har såvidt begynt å ta seg opp, uttalte DNB Markets’ shippinganalytiker Nicolay Dyvik til Finansavisen i forrige uke. Flere norske kjendisinvestorer deler troen på at skipsprisene skal videre opp.Harald Moræus Hanssen, Arne Blystad, Jan Haudemann-Andersen og Runar Vatne er blant de mest fremtredende investorene som er å finne på aksjonærlisten til MPC Container Ships.