Baastad: - Vi må se om vi kan tenke annerledes

Gjensidige Forsikring ønsker å optimalisere kapitalstrukturen i løpet av året.

Konsernsjef i Gjensidige, Helge Leiro Baastad, forteller i forbindelse med selskapets kvartalspresentajson at en vil se på mulighetene for å optimalisere kapitalstrukturen og balansen i 2018.- Vi har jo gjort mye allerede. Vi har siden børsnoteringen hatt ulike eierandeler i selskapet som har bundet mye kapital, det være seg banker og livselskaper, hvor vi har gjort tilpasninger på det. Nå må vi gå inn og se hva det er som binder kapital i selskapet, hvorfor gjør det det, hva gir det av verdi og bidrag, og kan man tenke annerledes, sier Baastad, ifølge TDN Direkt. Gjensidige Forsikring skuffet stort da de la frem sine siste kvartalstall fredag , som viste et resultat etter skatt på1.002,1 millioner kroner, mot 1.090,4 millioner kroner i samme periode i fjor.Til sammenligning hadde analytikerne ventet en bunnlinje på 1.112,0 millioner kroner.Ifølge Baastad vil man nå se på alle finansielle mål før selskapets kapitalmarkedsdag i november.- Da må vi gå inn og se på alle våre finansielle mål. Vi vil se på reserver, egenkapitalavkastningsmålsetninger, ulike målsetninger for den operasjonelle driften, og vi vil bruke mye tid på forskjellige KPI-er for den operasjonelle driften av virksomheten, sier Baastad, til nyhetsbyrået.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også