Ahn Young-joon

Blandede Asia-børser

Lite drahjelp fra Tokyo og Shanghai mandag.

Asiatiske børser utvikler seg blandet mandag.Tokyo beveget seg heller sidelengs, etter at Nikkei falt marginale 0,01 prosent til 23.629,34 og den bredere Topix-indeksen steg 0,06 prosent til 1.880,45.Ifølge Reuters får markedet fortsatt støtte av gode selskapsresultater og sterk økonomisk vekst globalt.Samtidig fortsetter dollaren å slite, etter uttalelser fra USAs president Donald Trump om at EU må belage seg på represalier for «veldig urettferdig» behandling av USA i internasjonal handel.EURUSD står mandag morgen i 1,2410, etter en bitteliten dollarstyrkelse så langt i dagens handel. USDJPY står i Øyner sorte svanerI Kina faller large cap-indeksen CSI 300 1,5 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen går tilbake 0,6 prosent.Nyhetsbyrået viser til et notat fra Kinas nasjonale kommisjon for utvikling og reformer om at sort svane- (umulig å forutsi) eller grått neshorn-hendelser (grey rhino - noe som trolig skjer, men er oversett) med store konsekvenser trolig vil finne sted i løpet av 2018.Hang Seng i Hong Kong er ned 0,5 prosent.Ellers mye oppgangEllers er det mest oppgang å spore.Kospi-indeksen i Sør-Korea stiger 0,9 prosent, anført av Samsung i forkant av kvartalstallene senere denne uken. Taiwan-børsen 0,7 prosent og Straits Times i Singapore 0,6 prosent.«Down under» er Sydney-børsen opp 0,4 prosent.Asia-oversikten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også