Børsene stiger i Asia

Får vi fjerde dag på rad med rekord?

A currency trader watches monitors near the screen showing the foreign exchange rate between U.S. dollar and South Korean won, left, at the foreign exchange dealing room in Seoul, South Korea, Thursday, Oct. 13, 2016. Asian stocks were lower on Thursday as weak China export data disappointed investors and renewed concerns about the health of the world's second-largest economy. (AP Photo/Lee Jin-man) Lee Jin-man

De fleste Asia-børsene stiger fredag, etter at Wall Street tok en pustepause torsdag.Investorene frykter der en nedstengning av regjeringsapparatet .Dollaren fortsetter å svekke seg, og EURUSD står fredag morgen i 1,2259. Det tilsvarer en dollarsvekkelse på 0,1 prosent i dagens handel.Faller på kjempedealI Tokyo ligger Nikkei an til 0,1 prosent oppgang til 23.789,32, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,6 prosent til 1.887,75.Bil- og finansaksjer viser vei, mens Nintendo stiger over tre prosent etter Nintendo Switch-lanseringen.SoftBank går mot strømmen, og faller noe etter torsdag endelig å ha sluttført avtalen om å bli største aksjonær i Uber.Avtalen verdsetter ifølge CNBC Uber til 48 milliarder dollar, noe som er en pen rabatt sammenlignet med tidligere prising på 70 milliarder dollar.Kina-kjempe sliterI Kina stiger large cap-indeksen CSI 300 0,5 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen legger på seg 0,4 prosent.Investorene lar seg ifølge Reuters oppmuntre av gårsdagens tall som viste at Kinas BNP-vekst i 2017 akselererte for første gang på syv år.Bloomberg melder fredag at HNA-Caissa Travel Group har blitt suspendert fra handel på Shenzhen-børsen, som HNA-konglomeratets fjerde børsnoterte selskap bare den siste uken.Gruppen har en gjeld på nærmere 800 milliarder kroner, og sliter voldsomt med likviditeten.Hat-trick i Hong KongHang Seng i Hong Kong følger opp tre strake sluttrekorder med å klatre 0,1 prosent.I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,1 prosent.Bilaksjer som Hyundai Motor viser vei, mens teknologigiganten Samsung Electronics trekker ned.«Down under» er Sydney-børsen ned 0,15 prosent, og gruvesektoren er blant dem som tynger.Asia-oversikten her.