Administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos, med bankkortet til internettbanken Bank Norwegian AS - Foto: Knut Falch / SCANPIX

Danske Bank: Ikke over 5 prosent i Bank Norwegian likevel

Kjøpte mindre aksjer enn tidligere meldt.

Danske Bank opplyste i en børsmelding torsdag om et kjøp av 9.325.608 aksjer i Norwegian Finans Holding (NOFI), tilsvarende 4,99527 prosent av totalt antall aksjer i selskapet, den 20. desember i fjor.Bankens eierandel i Norwegian Finans Holding, tilsvarte dermed en eierandel på 5,00456 prosent, noe som gjorde at banken oversteg flaggegrensen på 5 prosent.Ifølge Verdipapirhandelloven skulle dette vært børsmeldt umiddelbart etter kjøpet.Fredag kommer imidlertid en ny melding fra Danske Bank der det rapporteres at aksjeposten ikke var så stor som tidligere meldt.Ifølge den ferske meldingen var Danske Banks aksjepost pr 20. desember 2017 på 8.962.958 aksjer i NOFI, tilsvarende 4,8 prosent av de utestående aksjene.Aksjekjøpet utløste dermed ingen flaggeplikt i henhold til gjeldende lovgivning.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også