Derfor faller REC Silicon-aksjen

REC Silicon faller på amerikanske nyheter.

REC Silicons fabrikk i Moses Lake, Washington, USA. Foto: REC Silicon.
Børs

REC Silicon faller 1,6 prosent til 1,20 kroner på Oslo Børs. Bakgrunnen er at den amerikanske presidenten Donald Trump innfører en toll på 30 prosent på importerte solcellepaneler. Ifølge Reuters skal tollen gradvis reduseres til 15 prosent over en fireårsperiode.De amerikanske produsentene har etterspurt en så høy toll som mulig for å kunne konkurrere med billige importerte solceller, hovedsakelig fra Kina. Det har bidratt til et prisfall på over 30 prosent siden tidlig i 2016.REC Silicons fabrikk i Moses Lake i USA kjøres for tiden med redusert kapasitet, som følge av toll-barrierer inn til Kina, melder nyhetsbyrået.

donald trump
usa
Nyheter
Børs