Eagle Bulk ventes å fly høyt på børsen

Analytiker venter at tørrbulkrederiet skal dra nytte av et sterkere marked og dermed være "back in black" i år.

Deutsche Bank har ifølge bransjeavisen Tradewinds tatt opp dekning på det USA-noterte tørrbulkrederiet Eagle Bulk Shipping med en kjøpsanbefaling.Analytiker Amit Mehrotra venter at rederiet vil dra nytte av et forbedret marked, og det faktum at det har kjøpt flere skip siden 2015.- Det fundamentale i tørrbulk har forbedret seg dramatisk det siste året med sterke finansielle posisjoner på tvers av industrien, akselererende handelsvekst og ordrebøker som er på sitt laveste på 20 år, skriver han i en rapport gjengitt av bransjeavisen.Deutsche-analytikeren tror at rederiet skal bli lønnsomt igjen i år. Forventningen er et resultat på 27,02 millioner dollar i 2018, og nær det dobbelte i 2019.Kursmålet er satt til 7,0 dollar pr aksje, tilsvarende en oppside på om lag 40 prosent fra dagens nivå.Rederiet har en flåte på 47 fartøy, inkludert 12 bulkskip av typen Ultramax som har blitt kjøpt i løpet av de siste 14 månedene.


Les også