- Én eller to korreksjoner før krakket kommer

- Det kommer alltid et krakk, sier Pål Ringholm.

Pål Ringholm. Foto: Finansavisen.

– Dette har vært den mest intense bull-perioden for lange renter siste halvt tusen år, sier analysesjef for kreditt Pål Ringholm i Sparebanken 1 Markets, til DN.På spørsmål om hva som skjer når renten går opp, svarer han med et spørsmål tilbake:– Nettopp! Hva skjer?– Det er to tidspunkter som er interessante. I 1966 fikk vi en kraftig renteoppgang, fordi inflasjonen doblet seg. Så var det i 1994, men da var jo alle nordmenn opptatt av OL på Lillehammer. De lange rentene gikk opp nesten tre prosentpoeng. Var det på grunn av inflasjon? Nei! Den amerikanske sentralbanken overtolket makrotall, og markedet overtolket sentralbanken. Så det er veldig greit å være på alerten nå, sier Ringholm til avsien.– Det blir sikkert én eller to korreksjoner før krakket kommer. Det spørs jo hvordan du definerer krakk, men la oss si et fall på 20 prosent. Det kommer. Det kommer alltid. Det kan hende det skjer allerede i år, men at det skjer i 2018 eller 2019, er ikke urimelig, sier Ringholm.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker