Er du en av de som ikke aner hva kryptovaluta er?

De fleste har hørt om kryptovaluta, men mange har ikke peiling på hva det er.

Børs

En stor andel amerikanske forbrukere har hørt om kryptovaluta, men aner ikke hva teknologien er, viser undersøkelse gjort av Cobinhood, ifølge cryptovest.com.- Kryptovaluta er for tiden et svært populært samtaleemne. Når det er sagt, vet ikke de fleste hva det dreier seg om, sier grunnlegger av - og administrerende direktør - i Cobinhood, Popo Chen, ifølge nettstedet.Kryptovaluta?En kryptovaluta er definert som «en digital eller virtuell valuta som bruker kryptering som sikkerhet». Ifølge cryptovest.com er en kryptovaluta vanskelig å forfalske på grunn av denne sikkerhetsfunksjonen.«En viktig egenskap ved en kryptovaluta, som legges til grunn for dens popularitet, er at den er organisk i sin natur og ikke utstedes av noen sentral myndighet. I teorien er kryptovaluta immun mot statlig forstyrrelse eller manipulasjon», heter det.De fem størsteDet finnes over 1.500 ulike kryptovalutaer, og de fem største er ifølge coinmarketcap.com Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash og Cardano.Den 22. desember var den samlede verdien på alle kryptovalutaene 490 milliarder dollar. I går – søndag formiddag - var den samlede verdien på 825 på milliarder dollar, tilsvarende 6.641 milliarder kroner.Det betyr at verdien på alle kryptovalutaene på bare to uker har steget med 335 milliarder dollar, tilsvarende 68 prosent. Les mer her!ICO står for...Undersøkelsen viser at nær 50 prosent som deltok vet hva kryptovaluta er. Et lite flertall på 56 prosent av forbrukerne vet at det er en digital, desentralisert valuta mens 22 prosent ikke er klar over at det er en digital lommebok som brukes til kjøp på nettet.Om lag 14 prosent trodde det var teknologien bak debet- og kredittkort og syv prosent trodde det var en digital versjon av statlig støttede penger.65 prosent som deltok i undersøkelsen viste ikke at ICO står for «Initial Coin Offering». Hele 78 prosent av respondentene vet ikke hvor de kan trade eller kjøpe kryptovaluta.Les også:  644 mrd kroner forsvant i kryptovaluta

kryptovaluta
bitcoin
bitcoin cash
ripple
ethereum
Nyheter
Børs