Euro har snudd mot dollar?

Trenden har vært en stadig svakere euro mot dollar i syv år. Nå kan det ha snudd - og det kan gå mot et trendbrudd. Kanskje i løpet av 2018?

Da euro var på sitt sterkeste mot dollar, den 22. april 2008 - før finanskrisen slo inn for alvor - måtte man betale 1,6 dollar for en euro. Så begynte det å gå nedover for euroen, og på det svakeste, den 3. januar i fjor, kostet en euro bare 1,03 dollar. Siden januar i fjor har imidlertid euroen begynt å styrke seg igjen, og i april ble 200-dagers glidende gjennomsnitt brutt. Så kom bruddet på teknisk motstand på 1,14 og 1,16 - og testingen av 200-dagers glidende gjennomsnitt - før også den tekniske motstanden på 1,21-nivået ble brutt i dag.Denne utviklingen faller godt sammen med utviklingen i RSI-chartet. Den første positive undertonen i RSI-chartet ble etablert rett i forkant av at euroen bunnet ut, og den neste ble etablert da euroen falt tilbake fra 1,20-nivået og bekreftet den tekniske støtten på 1,14-nivået.Det fallende trenden for euro mot dollar er imidlertid langt fra brutt. Teknisk sett er det mye som tilsier at euroen kan etablere seg på oversiden av 1,20-1,21-nivået, men det er fremdeles et stykke opp og frem til et eventuelt trendbrudd.Det viktigste nivået blir 1,26 - 1,28. Der møter euroen også topplinjen i den fallende trenden, og den må brytes for at den fallende hovedtrenden skal bli brutt og signalisere enda sterkere euro.Trenden i RSI-chartet peker fremdeles også nedover, og det er fremdeles litt frem til et eventuelt brudd på den. Og det må trolig skje for å signalisere at det går mot slutten for den lange fallende trenden for euro mot dollar.Følg valutakursene live Følg 85 valutakryss


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også