Flysmell for Buffett - tapte milliarder på én dag

Store verdier gikk tapt for investorlegenden Warren Buffett da flyaksjene hans gikk på en smell i USA onsdag.

Flere amerikanske flyselskaper gikk på en kraftig børssmell onsdag etter at flyselskapet United annonserte en plan om aggressiv vekst de kommende årene, og at det vil ta opp konkurransen med lavprisaktører.Det sendte flyselskapets aksje rett ned på bekymringer om lavere billettpriser og høyere kostnader.Da børsdagen var over i USA hadde United-aksjen falt med over 11 prosent.De andre store amerikanske flyselskapene mistet også høyde på børsen.American Airlines falt 6 prosent, mens Southwest og Delta falt med rundt 5 prosent. Én velkjent riking som mistet store verdier på grunn av United-planen var ingen ringere enn legenden Warren Buffett.I slutten av 2016 gikk han inn med store penger i flysektoren, og investerte i United, American, Delta og Southwest. Tirsdag var verdien av disse posisjonene som han eier gjennom investeringsselskapet Berkshire Hathaway, verdt 11 milliarder dollar, tilsvarende 85 milliarder norske kroner, ifølge CNBC. Da børsraset var over onsdag, var verdien av denne posten om lag 727 millioner dollar lavere.I løpet av kun én dag tapte han dermed 5,6 milliarder kroner på Uniteds plan for å bli enda mer lønnsom.


Les også