– For oss i Rec er dette en skuffelse

Eivind Yggeseth

Rec Silicons største eier Jens Ulltveit-Moe er skuffet over nyhetene fra USA.

Mandag ble det kjent at USAs president Donald Trump ilegger nye tollsatser på blant annet import av solcellepaneler, noe som skal beskytte den hjemlige industrien mot urettferdig konkurranse, ikke minst fra kinesiske produsenter.Recs største aksjonær og styreleder Jens Ulltveit-Moe uttrykker skuffelse overfor E24. Han hadde håpet på en slutt på handelskrigen mellom USA og Kina, noe dette ikke er.Den nye tollsatsen fra USA vil snarere utvide disputten enn å redusere konfliktnivået, mener han.– Den har klart eskalert handelskrigen og gjort den mye videre. Før har det bare vært import av solceller fra Kina som har vært dekket. Nå er det fra mange andre land, sier Ulltveit-Moe.– For oss i Rec er dette en skuffelse, sier styrelederen til E24.