Forsiktig børsåpning

Markedet applauderer (utvidet 09:39).

Børs

Pilene peker som ventet svakt oppover i tidlig handel på Oslo Børs fredag.Hovedindeksen står i skrivende stund (09:39) i 827,82, opp 0,23 prosent.Indeksen har vært oppe i 828,06, som dermed er ny intradag all-time high.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 726 millioner kroner.Månedens viktigsteUtviklingen skjer i kjølvannet av ny børsfest i New York i går og bred børsoppgang i Asia tidligere i dag.Dow Jones sluttet over 25.000 for første gang, mens Nikkei-indeksen er på sine høyeste nivåer på 26 år.Investorene likte godt gårsdagens sterke sysselsettingstall fra privat sektor i USA.Tallene kommer i forkant av dagens arbeidsmarkedsrapport fra USA (non-farm payrolls), av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.Konsensus er ifølge vår makrokalender  at 188.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i desember. Det vil i så fall være ned fra 228.000 i november.Ledighetsraten ventes uendret på 4,1 prosent.Oljeprisene litt nedOljeprisene trekker seg tilbake fredag morgen.Brent mars-olje faller 0,3 prosent til 67,84 dollar fatet, som likevel er litt opp fra rundt 67,70 dollar ved stengetid i Oslo torsdag.WTI-oljen er ned 0,3 prosent til 61,81 dollar fatet.Tall fra amerikanske energimyndigheter viste torsdag høyt lagertrekk i råolje, men også stigende produksjon .Frykten er ifølge Reuters at denne produksjonsøkningen kan undergrave rallyet på 10 prosent fra desember-bunnen.Rallyet har i det siste fått støtte av uroen i Iran, OPECs tredje største produsentland.Sjefanalytiker for råvarer Norbert Ruecker i sveitsiske Julius Baer advarer overfor nyhetsbyrået mot at oljepriser over 60 dollar fatet tegner et overdrevent, rosenrødt bilde.- På kort sikt ser vi nedside. Produksjonsforstyrrelser (i Iran) forblir en veldig fjern trussel. Avbruddet i Nordsjøen er fjernet ved at Forties-rørsystemet er i full drift igjen. Amerikansk oljeproduksjon passerte 2015-toppen i oktober, og er på vei mot historiske høyder i år, sier han.PGS opp, Frontline nedPå Oslo Børs faller Statoil 0,1 prosent til 182,10 kroner.Ellers i olje stiger DNO 0,7 prosent til 9,97 kroner, mens Aker BP er uendret på 208,20 kroner.I oljeservice korrigerte PGS først ned etter gårsdagens kraftige oppgang trigget av et positivt resultatvarsel, men nå er aksjen opp 1,2 prosent til 19,31 kroner. DNB Markets spår kraftig kursfall i aksjen.Polarcus figurerer høyt på vinnerlisten med en oppgang på 7,0 prosent til 1,38 kroner etter forlenget samarbeid med TGS . Sistnevnte er marginalt opp til 203,70 kroner.Vi tar også med at Subsea 7 faller 0,3 prosent til 128,80 kroner, mens Aker er opp 0,4 prosent til 416 kroner.Frontline korrigerer også ned etter pen oppgang på positiv Clarksons Platou-analyse i går, nærmere bestemt med 2,9 prosent til 40,80 kroner.Take-off i NorwegianNorwegian viser vei med en oppgang på 10,6 prosent til 210 kroner etter å ha sluppet trafikktall i morgentimene.Tallene viste en yield på 0,37 kroner, som ifølge DNB Markets var over deres estimater og konsensus på 0,36 kroner.- Vi vurderer trafikktallene som svært positive, og venter at aksjekursen stiger i dag, skrev Pareto ifølge Reuters før børsåpning.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med kursmål 350 kroner.Norwegian kom dessuten med endret 2018-guiding i går kveld.Estimert produksjonsvekst (ASK) for jekkes opp fra 35 til 40 prosent, mens enhetskostnadene jekkes opp fra 0,38-0,39 kroner til 0,39-0,395 kroner.Eksklusive drivstoff er enhetskostnadene redusert, grunnet forbedringen i flåteutnyttelsen.- Den nye 2018-guidingen understreker at kostnadsutsiktene bedrer seg, og vi argumenterer derfor for at det langsiktige caset fortsatt er intakt, skriver Pareto ifølge Reuters.Seismikk til bunnsUtslagene er relativt beskjedne blant de mest omsatte aksjene - begge veier.Borregaard utmerker seg negativt med et fall på 2,2 prosent til 75,60 kroner, mens REC Silicon utmerker seg positivt med en oppgang på 2,4 prosent til 1,48 kroner.Vinnerlisten toppes av Eidesvik Offshore, som spretter opp 13,5 prosent til 10,90 kroner.Nærmest følger Tvenge-dominerte Hiddn Solutions på pluss 10,1 prosent til 2,29 kroner etter en ordre fra en kunde i Midtøsten .Panoro Energy fortsetter den oppadgående trenden, og stiger nye 8,2 prosent til 7,88 kroner.Taperlisten toppes av Wilson, som kommer ned på jorden igjen med 13,3 prosent fall til 12,40 kroner etter gårsdagens oppgang i kjølvannet av skipskjøp .Seismikkselskapet EMGS faller 7,1 prosent til 4,09 kroner etter gårsdagens stusselige tall for flåteutnyttelsen.

Norwegian
pareto
dnb markets
polarcus
oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs