Google blar opp for kinesisk spilltjeneste

I 2015 ble søkemotoren blokkert i Kina. Nå satser tech-giganten på kinesisk spillplattform.

Google har gjennom sitt morselskap, Alphabet, investert 120 millioner dollar i kinesisk live-streaming på den mobile spillplattformen Chushou. Dette opplyser Google i en melding fredag, som ser etter nye investeringsmuligheter i landet etter at søkemotoren ble blokkert i 2012. Dermed har Google bladd opp for sin andre Kina-investering. Chushou ble grunnlagt i 2015 og er en online e-sport plattform hvor brukere kan strømmen deres mobiltelefon-spill live. Tjenesten har ifølge selskpaet omtrent 8 millioner streamere og 250.000 live-strømmer.Google har opplyst at selskapet spytter inn drøye 972 millioner kroner for å utvikle tjenesten videre, og oppnå flere utenlandske brukere. Google-eide YouTube startet i 2015 en spesialisert tjeneste for live stream-spillere i 2015, som har lyktes med å kapre en stor del av det globale markedet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også