Haudemann satser på Awilco LNG

Føyer seg inn i en rekke av profilerte investorer som satser på kursoppgang i det Wilhelmsen-dominerte LNG-rederiet.

Jan Haudemann-Andersens investeringsselskap, Datum AS, har dukket opp blant de 30 største aksjonærene i Awilco LNG, ifølge en fersk aksjonæroversikt.Totalt eier han 426.448 aksjer i selskapet, tilsvarende en eierandel på 0,32 prosent, noe som gjør ham til den 29. største aksjonæren.Aksjene har en verdi på rett i overkant av 2,1 millioner kroner, basert på siste omsatte kurs. Flere profilerte investorer har satset mye penger på kursoppgang i LNG-rederiet. Wilhelmsen-familien er største eier med 38,6 prosent av aksjene gjennomselskapet Awilco AS, men bak der følger kjendisinvestorene på rekke og rad.Petter Stordalen er nest største eier gjennom Strawberry Capital som eier 11,2 millioner aksjer, tilsvarende 8,46 prosent. Tredje største eier er Harald Moræus Hanssen, gjennom Uthalden AS, med 8,0 prosent av aksjene, mens Astrup Fearnley er fjerde største eier med en eierandel på 6,56 prosent.Arne Blystad eier 2.663.700 aksjer i Awilco LNG gjennom Songa Trading. Det tilsvarer en eierandel på 2,01 prosent, noe som gjør ham til den åttende største aksjonæren.Lenger ned på aksjonærlisten finner vi også Torstein Tvenge og Kristian Falnes. Det siste året har Awilco LNG falt nær 25 prosent på Oslo Børs, men den siste måneden har imidlertid pilene begynt å peke opp igjen.Siden starten av desember har aksjen steget snaut 20 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også