IBM bedre enn ventet

Men straffes hardt av markedet.

Laurent Gillieron
Børs

IBM la like etter stengetid på Wall Street frem sine tall for 4. kvartal.Eksklusive engangseffekter la teknologigiganten frem et resultat per aksje på 5,18 dollar, sammenlignet med Reuters-konsensus på 5,17 dollar per aksje.Fra 4. kvartal året før steg inntektene fire prosent til 22,5 milliarder dollar, og toppet dermed forventningene på 22,06 milliarder dollar - med god margin.Selskapet brøt dermed en vond trend, da det for første gang på 23 kvartaler kunne notere seg for topplinjevekst sammenlignet med samme kvartal året før.SkatteeffektIBM tok en engangsavsetning på 5,5 milliarder dollar som en følge av skattereformen.- Avsetningen omfatter mange elementer, inklusive skatt på oppsamlede overskudd utenlands, samt revurdering av utsatt skatt og utsatte skattefordeler, skriver selskapet i sin rapport.Les mer her.Markedet reagerer med å sende IBM ned fire prosent til 162,40 dollar i etterhandelen på Wall Street.

ibm
skattereformen
Nyheter
Børs