Importbehov kan gi kursløft for Yara

DNB Markets tror Kina må importere minst 1,2 millioner tonn gjødsel. 

Yara. NTB Scanpix
Børs

DNB Markets skriver torsdag at kinesisk gjødselproduksjon ikke kan dekke 5,5 millioner tonn innen april, og beregner at landet kan må importere 1-2,5 millioner tonn.Det kan slå positivt ut for Yara-aksjen, skriver TDN Direkt.Torsdag ettermiddag stiger aksjen 3,51 prosent på Oslo Børs til 389,70 kroner. - Ureapriser over 300 dollar per tonn impliserer et godt klima for nitratpriser i høysesongen for Yara. Gitt en rasjonell høysesongpremie på 60 dollar per tonn vil dette tilsvare nitratpriser på 225 euro pr tonn (opp ti prosent), skriver meglerhuset.Profercy skriver ifølge nyhetsbyrået at kinesiske myndigheter vil utlyse et anbud på 5,5 millioner tonn innenlandsk gjødsel, som ventes å være primært urea. Anbudet fordeles på to transjer, og den første delen sies å skulle sluttføres 24. januar, med ventet levering av det første partiet på tre millioner tonn i februar.Ifølge Profercy gjenstår det store spørsmål relatert til produktspesifikasjoner, hvor gjødselen skal lagres, hvor lenge og om det i det hele tatt er tilstrekkelig kapasitet for øyeblikket. Regionale myndigheter og gjødselprodusenter skal imidlertid ha blitt rådet til å sørge for det er nok urea til den kommende sesongen i forkant.Analytiker Morten Normann i Carnegie mener nyheten betyr svært lite for Yaras del.- Dette er ikke et "trading tender". Vanligvis så er det sånn at de bygger opp lagrene i forkant av vårsesongen, og det har de holdt på med i over ti år. Så det er ikke sånn at det trekkes urea ut av markedet, sier han til TDN Direkt.

yara
dnb markets
carnegie
Nyheter
Børs