Jekker opp og roper «kjøp»

Brian Cliff Olguin; Brian Cliff Olguin

SEB oppjusterer kursmålet på Petroleum Geo-Services.

SEB oppjusterer ifølge en oppdatering kursmålet på Petroleum Geo-Services til 35 kroner fra tidligere 29, og fastholder tidligere kjøpsanbefaling, skriver TDN Finans.Oppjusteringen av kursmålet kommer som følge av Schlumbergers nyhet fredag om at datterselskapet WesternGeco vil gå ut av seismikkskipsmarkedet, samt PGS' resultatoppdatering 4. januar.Meglerhuset mener ifølge nyhetsbyrået Schlumberger-exiten vil ha betydelig positiv påvirkning på PGS' flåteutnyttelse og evne til å heve prisene i 2018 i den ventede markedsinnhentingen.WesternGeco har en markedsandel på 18 prosent målt i antall streamere, ifølge SEB, som videre mener PGS vil stå overfor betydelig mindre konkurranse i det minste gjennom 2018, da Schlumberger trolig vil forsøke å selge hele eller deler av flåten.DNB Markets skrev ifølge TDN Finans i en oppdatering fredag at de tror at noen av WesternGecos nyere skip vil ende opp i en ny virksomhetsstruktur, der Schlumberger kan komme til å garantere for noe utnyttelse for multiklient-delen.PGS stiger i skrivende stund 0,69 prosent til 23,46 kroner på Oslo Børs.


Les også