John Fredriksen på farten - bestiller flere skip

Skal ha bestilt inntil fire nye tørrbulkskip.

Børs

John Fredriksen har inngått en avtale om å kjøpe inntil fire nye tørrbulkskip av typen Kamsarmax fra Dalian Shipbuilding i Kina, melder bransjeavisen Tradewinds.Avtalen som er gjort av Fredriksen privat, innebærer to faste kontrakter, samt opsjoner på ytterligere to skip.Prisen skal være mellom 24 og 25 millioner dollar pr stykk, med ventet levering i 2019 for de to første skipene.Skipene Fredriksen har opsjon på å bestille har ventet levering i 2020.Kilder sier til avisen at prisingen tyder på at bestillingene ble gjort for noen få måneder siden.Det er ventet at skipene skal overføres til det børsnoterte rederiet Golden Ocean på et senere tidspunkt.Golden Ocean har 12 kamsarmax-skip i flåten fra før av, der alle er bygget mellom 2010 og 2012. Totalt består Golden Ocean-flåten av 78 tørrbulkskip av forskjellige typer, inkludert nybygg. John Fredriksen tror åpenbart at oppturen i tørrbulk skal fortsette.I starten av januar bestilte han to tørrbulkskip av typen Newcastlemax på 208.000 dødvekttonn ved Bohai Shipbuilding i Kina.Disse har ventet levering i 2019 og 2020. Han sikret seg også opsjoner på ytterligere to fartøy av samme type.I høst bestilte Fredriksen to Newcastlemax-fartøy fra New Times-verftet i en avtale som også inkluderer opsjoner på ytterligere to fartøy. 

john fredriksen
tørrbulk
kina
verft
golden ocean
Nyheter
Børs