Kjetil Lye om sjømatsektoren

- Det er generelt en sektor som har fått mye juling i det siste, sier Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets.

Oslo Børs starter uken med oppgang, godt hjulpet av sjømatsektoren. Sjømatindeksen OBSFX stiger 1,72 prosent.Ny sektorrapportABG Sundal Collier er ifølge TDN Finans mandag ute med en ny sektorrapport for oppdrettsnæringen, der det anbefales å kjøpe lakseaksjer nå som sentimentet blant mange investorer er negativt.Meglerhuset nedjusterer riktignok estimatet for lakseprisen i 2018 til 54,5 kroner per kilo fra tidligere 59,5 kroner, men gjentar kjøpsanbefalinger på samtlige selskaper som dekkes; Austevoll Seafood, Grieg Seafood, Lerøy Seafood, Marine Harvest, Norway Royal Salmon og Salmar - utenom Bakkafrost, som har en hold-anbefaling.Marine Harvest stiger 2,32 prosent til 134,40 kroner på Oslo Børs, Grieg Seafood er opp 3,15 prosent til 70,45 kroner mens Lerøy Seafood legger på seg 2,07 prosent til 40,02 kroner. Dagens oppsvingAnalytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets trekker ifølge nyhetsbyrået frem bedring i spotprisene og at sektoren har prestert relativt svakt den seneste tiden som mulige årsaker til dagens oppsving i aksjekursene.- Prisene var stigende mot slutten av forrige uke og det er generelt en sektor som har fått mye juling i det siste, og det er mange som mener at det har falt for mye, sier han til TDN Direkt.Inn mot rapporteringssesongen for 4. kvartal, som for sjømatsektorens del sparkes i gang av Norway Royal Salmon 13. februar, tror Lye det blir fokus på biologi, kontrakter og utsikter.- Det blir nok fokus på den biologiske utviklingen i 4. kvartal, kontraktsdekning og prisnivåer og utsiktene fremover - både på det operasjonelle og når det gjelder guiding på slaktevolum, sier han, ifølge TDN Finans og legger til at det vil være interesse knyttet til utbytteutbetaling.Den biologiske situasjonen har forbedret seg for store deler av sektoren siden 2016, og dette er noe Handelsbanken Capital Markets tror vil fortsette.- Vi har sett en markant bedring i høst fra den utviklingen vi hadde i 2016, så det forventer vi også at vil reflekteres inn i 4. kvartal og for så vidt inn i fortsettelsen i 2018 og på slaktevolumnivå, sier Lye.


Les også