Kraftig resultatfall for PGS

Underskuddet er rundt 100 millioner dollar høyere enn forventet, mens ebitda er langt bedre. 

Brian Cliff Olguin; Brian Cliff Olguin
Børs

Petroleum Geo-Services (PGS) melder om et resultat etter skatt på minus 195 millioner dollar i 4. kvartal 2017, mot minus 156 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 96 millioner dollar.Resultatet før skatt ble minus 192 millioner dollar, sammenlignet med minus 119 millioner dollar året før, mot ventet minus 94 millioner dollar.Driftsresultatet (EBIT) ble minus 159 millioner dollar, mot minus 92 millioner dollar året før. Forventningen var minus 80 millioner dollar.Driftsresultatet før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) endte på 123 millioner dollar, mot 53 millioner dollar på samme tid i fjor, og ventet 106 millioner dollar. Driftsinntektene beløp seg til 236 millioner dollar, sammenlignet med 154 millioner dollar i 4. kvartal 2016, samt ventet 218 millioner dollar.Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en ordrebok på 135 millioner dollar, sammenlignet med 167 millioner dollar ved utgangen av tredje kvartal. Av selskapets presentasjonsmateriale, fremgår det at det er noen indikasjoner på et bedre markedsentiment i 2018.Etter reorganiseringen mener selskapet at det er godt posisjonert for å oppnå en positiv kontantstrøm i inneværende år.Det er blitt iverksatt tiltak som skal redusere brutto kostnader med mer enn 100 millioner dollar i 2018, sammenlignet med 2017.Capex ventes til rundt 50 millioner dollar. Les rapporten her. 

pgs
seismikk
Nyheter
Børs