Kryptovaluta faller under viktig nivå

Verdien på kryptvalutaene har falt med 1,1 milliard kroner siden søndag. "Norske" IOTA har falt knappe 37 prosent i verdi fra toppen.

FILE - This April 3, 2013 file photo shows bitcoin tokens in Sandy, Utah. The website of major bitcoin exchange Mt. Gox is offline Tuesday, Feb. 25, 2014, amid reports it suffered a debilitating theft, a new setback for efforts to gain legitimacy for the virtual currency. (AP Photo/Rick Bowmer, File) Rick Bowmer
Børs

Som vi skrev tidligere i dag var den samlede verdien på alle kryptovalutaene 835 milliarder dollar sist søndag.Onsdag ved lunsjtider faller verdien under 700 milliarder - til 699 milliarder dollar - og fallet fra toppen i helgen er dermed kommet opp i 136 milliarder dollar, tilsvarende 15,7 prosent og knapt 1.100 milliarder kroner.Fallet kommer også til tross for at antallet markedsplasser som dekkes på coinmarketcap.com har økt med 67 til 7.717 og antallet kryptovalutaer har økt med 14 til 1.398 siden søndagStrengere reguleringer i Asia og nyheter om at Kina planlegger å stenge strømmen til utvinnere av kryptovalutaer, kan delvis forklare nedturen.Les også: 644 mrd kroner forsvant i kryptovaluta17 av de 20 største faller onsdag og bitcoin faller 6,6 prosent til 14.009 dollar. Ripple er ned 16,8 prosent og tron faller 22,3 prosent.Ripple, som toppet ut på en verdi på 148,8 milliarder dollar den 4. januar, har siden det falt over 50 prosent, til dagens 73,8 milliarder dollar. I kroner tilsvarer verdifallet knappe 604 milliarder dollar."Norske" IOTA faller 6,8 prosent og dermed er verdien igjen godt under 10 milliarder dollar - på 9,6 milliarder dollar - og ned knappe 37 prosent fra toppen. For et par dager siden var verdien på IOTA 12 milliarder dollar og går vi tilbake til 20. desember var den verdt 15,3 milliarder dollar.De tre som stiger er ethereum, raiblocks og ethereum classic.

kryptovaluta
bitcoin
ripple
ethereum
iota