Kryptovaluten var egentlig en parodi – er nå verdt mer enn 1 milliard dollar

En kryptovaluta som ble skapt som en parodi, og oppkalt etter en internett-meme, har nå en markedsverdi på mer enn én milliard dollar, ifølge CNBC.Ifølge coinmarketmap.com er markedsverdien på nåværende tidspunkt rundt 1,22 milliarder dollar, og handles for 0,010862 dollar per «token».Forrige måned steg den kryptiske valutaen hele 400 prosent og nådde 0,0107 sent i desember.Dogecoin er et eksempel på altcoin, som er en samlebetegnelse på alternativ kryptovaluta som ble lansert etter bitcoin.De mer populære kryptovalutane er etherum som nådde 1000 dollar for første gang på torsdag, og ripple som så et svimlende hopp på 35.000 prosent i verdi i fjor.Dogecoin ble lansert i 2013 der maskoten er den japanske hunderasen Shiba Inu etter en internett-meme fra 2010. På coinmarketcaps oversikt er den nå nummer 36.


Les også