Lundin får grønt lys til boring

COSLInnovator skal bore i Nordsjøen. COSLProspector er på god på vei til Norge.

Lundin har fått samtykke av Petroleumstilsynet til å bore en lete brønn på lisens 359 i Nordsjøen.Boringen som skal utføres av den halvt nedsenkbare COSL-riggen COSLInnovator, har planlagt oppstart i februar og en estimert varighet på 47 dager, avhengig av funn.Det var i juli i fjor at Lundin tildelte den 2011-bygde riggen, COSLInnovator, en kontrakt for boring av én brønn med opsjon for ytterligere åtte brønner. - Dette er nok en fantastisk nyhet å kunne overbringe til vår organisasjon. Vi er stolte og ydmyke over å bli vist tillit fra et av sokkelens mest ekspansive selskap, og ser frem til å utvikle en sterk og langvarig relasjon til Lundin, uttalte Jørgen Arnesen, administrerende direktør i COSL Drilling Europe, i forbindelse med kontraktstildelingen. - Våre rigger er like i design og har alle levert svært gode og konsistente driftsresultater. Vi opplever at de er attraktive i dagens marked. Dette henger sammen med en økning i etterspørselen etter moderne og mer effektive rigger på både norsk og britisk sokkel. I 2016 fikk nyere enheter for første gang majoriteten av nye kontraktstildelinger, og vi tror denne utviklingen vil fortsette, sa han videre.COSLProspector på vei til EuropaTre av selskapets fire rigger opererer i Nordsjøen, mens den fjerde, COSLProspector som ble levert i 2014, inntil nylig jobbet på en kontrakt i Sør-Kina havet.Nå er også denne på vei til Europa.- Det stemmer at vi planlegger med seilas til Europa etter at riggen er ferdig med de pågående dypvannsbrønnene i Sør-Kina havet, sa Arnesen til Hegnar.no i starten av november.Ifølge sporingsdata fra MarineTraffic er riggen kommet til østkysten av Madagaskar.Riggen har for øyeblikket ingen ny kontrakt å gå til, men i likhet med flere andre aktører, ser COSL-sjefen økt aktivitet fremover for moderne semirigger bygget for værharde områder.- Vi registrerer at det er en økt etterspørsel etter rigger i 2018 og 2019 i både Norge og UK, uttalte han. Les også: COSL-rigg til Norge


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også