Mangedoblingskandidat suste opp - blytungt i sol og laks

Oslo Børs endte i rødt, mens oljeprisen karret seg over 69 dollar fatet igjen.

Oslo Børs falt som ventet fra start onsdag i kjølvannet av børsfall i USA og Asia, samt lavere oljepris.Etter åpningen var utviklingen relativt flat resten av dagen.Til slutt endte hovedindeksen ned 0,57 prosent til 835,05 poeng.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.848 millioner kroner. Investor og forvalter Jan Petter Sissener var gjest på HegnarTV onsdag. Se igjen sendingen på Hegnar.no. OljeprisenVed børsslutt i Oslo omsettes Brent-oljen for 69,20 dollar per fat, opp 0,07 prosent, mens prisen var 69,67 dollar ved 16:30-tiden tirsdag. Den amerikanske lettoljen går for 63,69 dollar, opp 0,03 prosent.Analysesjef Norbert Ruecker i Julius Baer sier til Reuters at prisoppgangen har blitt støttet av politiske risikofaktorer som spenninger mellom Qatar og andre land i Midtøsten, melder TDN Direkt.Statoil falt 0,51 prosent til 183,95 kroner.LaksIfølge Reuters kutter Exane BNP Paribas anbefalingen på Marine Harvest fra nøytral til «underperform». Kursmålet kuttes fra 140 til 110 kroner.Også Arctic Securities nedjusterer kursmålet på flere lakseaksjer som følge av lavere enn ventet laksepris i fjerde kvartal 2017, går det frem av en analyse datert tirsdag 16. januar, ifølge TDN Direkt.Det gjelder hovedsakelig Marine Harvest, Lerøy Seafood, Salmar og Grieg Seafood, Meglerhuset implementerer en laksepris på 48,1 kroner per kilo i kvartalet, ned fra 52 kroner per kilo som tidligere ble lagt til grunn.Kursmålet på Marine Harvest nedjusteres dermed til 120 kroner fra tidligere 150, kursmålet på Lerøy nedjusteres til 44 kroner fra tidligere 51, Salmar nedjusteres til 220 kroner fra tidligere 265 og kursmålet på Grieg-aksjen nedjusteres til 65 kroner fra 72.Arctic gjør ingen endringer i anbefalingene på nevnte aksjer, der anbefalingene er henholdsvis selg, hold, hold og selg.Marine Harvest falt 3,73 prosent til 132,80 kroner på dagens høyeste omsetning, mens Grieg Seafood og Salmar enedte ned henholdsvis 3,46 prosent og 2,59 prosent. Lerøy datt 2,92 prosent til 39,86 kroner.PGSGoldman Sachs har oppgradert PGS fra hold til kjøp, mens kursmålet er hevet fra 15,70 til 34,50 kroner, melder TDN Direkt.PGS sluttet ned 2,05 prosent til 22,95 kroner.Reach SubseaReach Subsea meldte etter børsslutt tirsdag om en BP-kontrakt på 12 uker for «Normand Reach» på Mungo-feltet i Nordsjøen. Aksjen endte opp 1,92 prosent til 2,65 kroner.OffshorefestClarksons Platou Securities melder om et positivt syn på flere offshoreaksjer.Både Dof og Standard Drilling anses som attraktive kjøp med kursmål på henholdsvis 1,90 kroner og 2,90 kroner.Dof sluttet opp 13,22 prosent til 77 øre, mens Standard Drilling steg 3,67 prosent til 1,64 kroner.Siem Offshore ville også være med på festen og endte til slutt opp 5,64 prosent til 2,06 kroner. EMGSElectromagnetic Geoservices ASA (EMGS) venter å motta «uplift»-inntekter på rundt én million dollar fra datalisensieringsavtaler knyttet til selskapets multiklient-bibliotek i kjølvannet av lisensrunden TFO 2017, opplyser selskapet en oppdatering.Det sendte aksjen opp 9,17 prosent til 5 kroner og andreplass på dagens vinnerliste. NorwegianSEB gjentar onsdag en kjøpsanbefaling på Norwegian Air Shuttle i en oppdatering onsdag. Kursmålet jekkes samtidig opp fra 300 kroner, til 330 kroner. Det betyr at meglerhuset ser en oppside på nær 50 prosent i Norwegian. Meglerhuset mener ifølge TDN Direkt at nåværende aksjekurs først og fremst representerer resultatestimatene på kort sikt og oppfatning av den finansielle risikoen i selskapet, og legger mer vekt på den underliggende verdien og inntjeningspotensialet på lang sikt.Norwegian endte ned 0,09 prosent til 221,1 kroner.RECDen seneste uken er silisiumprisen i spotmarkedet ned 0,45 prosent til 17,71 dollar pr kilo, melder PV Insights, ifølge TDN Finans.Rec endte ned 9,66 prosent til 1,30 kroner på Oslo Børs.