Meglersjef frykter et krakk

DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid mener risikoen øker for hver dag med oppgang i aksjemarkedet.

Ottar Ertzeid. Foto: Finansavisen.

DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid sier til DN at han er urolig for at oppgangen vi nå ser i aksjemarkedet, bare skal fortsette, og at det i stedet for en korreksjon på opp mot 10 prosent, i verste fall vil komme et krakk på 20–30 prosent.Ertzeid sier til avisen at han mener det i ytterste konsekvens kan det smitte over på realøkonomien, det vil si påvirke etterspørsel, konsum, arbeidsledighet og det som verre er.– Det er spennende tider, konstaterer Ertzeid, til DN.Han peker på at flere renteøkninger i USA er like rundt hjørnet, og det er ventet mindre ekspansiv pengepolitikk også i eurosonen, noe som betyr at sentralbankene vil redusere kjøpene av obligasjoner. – Vi lever i ekstraordinære tider, vi har aldri sett så lave renter. Når rentene begynner å stige, vil det påvirke aksje- og obligasjonsmarkedet, sier DNB Markets-sjefen.Han sier til DN at de derfor anbefaler  kunder som har behov for kapital, å gjøre det nå. - Ikke ta for gitt at det vil være det samme markedet i andre halvår. Det er lett å venne seg til gode tider, sier han til DN.