Nå er Kjell Inge Røkke rikere enn Stein Erik Hagen

Kjell Inge Røkkes oljeselskap er nå mer verdt enn Stein Erik Hagen-dominerte Orkla.

Børs

(Finansavisen:) Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker BP har passert Stein Erik Hagens Orkla som Oslo Børs’ største privateide selskap. Verdien har kommet opp i rundt 84 milliarder kroner. Bare Statoil, Telenor, DNB, Norsk Hydro og Yara, som alle har Staten som største eier, er mer verdt enn Aker BP.Aker ASAs heleide datterselskap Aker Capital er største eier i Aker BP. Gjennom TRG Holding eier Røkke og hans familie 67 prosent av aksjene i Aker ASA. Det betyr at hans verdier i Aker nå er på 22,4 milliarder kroner.Til sammenligning eier Stein Erik Hagens familie verdier i Orkla for 20 milliarder kroner, skriver Finansavisen.I høst kom Røkke på en 10. plass på Kapitals oversikt over landets 400 rikeste med en formue på 20,4 milliarder kroner. Til sammenligning var Stein Erik Hagen på en syvende plass med en estimert formue på 26,0 milliarder. Man kan forvente et solid byks for Røkke på årets liste. Siden i fjor sommer har Røkkes verdier i Aker steget med over 7 milliarder kroner.Hittil i år er har Aker BP-kursen klatret 15 prosent, og det seneste halvåret er avkastningen inkludert utbytte på hele 67 prosent. Aker BP har gått som en rakett etter det i 2016 ble kjent at Det norske oljeselskap skulle fusjonere med BP Norge. Fra å være et lite oljeselskap som slet med høy gjeld, riktignok med en eierandel i Johan Sverdrup-feltet, ble det forvandlet til et bunnsolid oljeselskap med kapasitet til å betale aksjonærene utbytte selv på lave oljepriser. Fusjonen innebar riktignok en kapitalinnsprøytning fra Røkke & Co.«På få år har vi tatt spranget opp fra å spille i kretsserien blant oljemygger til å spille i toppen av Champions League blant uavhengige lete- og produksjonsselskaper i Europa», skrev Røkke i et aksjonærbrev i fjor.

kjell inge røkke
aker bp
orkla
stein erik hagen
Nyheter
Børs