Nedturen fortsetter i kryptovaluta

Antallet kryptovalutaer og markedsplasser øker, men verdien stuper.

Søndag var den samlede verdien på alle kryptovalutaene 835 milliarder dollar. Onsdag morgen er verdien 704 milliarder dollar og fallet fra toppen i helgen er på hele 131 milliarder dollar, tilsvarende 15,7 prosent og 1.060 milliarder kroner.Fallet kommer også til tross for at antallet markedsplasser som dekkes på coinmarketcap.com har økt med 67 til 7.717 og antallet kryptovalutaer har økt med 14 til 1.398.Strengere reguleringer i Asia og nyheter om at Kina planlegger å stenge strømmen til utvinnere av kryptovalutaer, kan delvis forklare nedturen.Syv av de ti største faller onsdag og mest faller ripple, ned 25,1 prosent. Cardano faller 22,6 prosent, mens Stellar faller 22,2 prosent. Bitcoin faller 5,9 prosent og "norske" IOTA er ned 10,8 prosent, ifølge coinmarkcap.com.De tre som stiger er ethereum, bitcoin cash og dash.