Noble Group reddet fra konkurs

Har inngått en prinsippavtale med kreditorer for restrukturering av gigantisk gjeld.

Råvarekonsernet Noble Group skal ha kommet til enighet om en prinsippavtale med kreditorene sine for en restrukturering av gjelden, ifølge kilder med tett kjennskap til saken som Bloomberg har snakket med.Gjelden er på hele 3,5 milliarder dollar, tilsvarende 27 milliarder kroner, og avtalen gjør at råvaregiganten unngår konkurs.Avtalen som er inngått med banker og obligasjonseiere innebærer om lag halvparten av gjelden – 1,7 milliarder dollar – blir konvertert til egenkapital, ifølge kildene som opplyser at en avtale kan bli annonsert mandag.Selv om selskapet blir reddet, vil aksjonærene lide store tap.Ifølge kildene Bloomberg har snakket med, vil en eventuell avtale medføre at dagens aksjonærer sitter igjen med kun 10 prosent av selskapet.Før en endelig avtale kan bli inngått må selskapet få godkjennelse for restruktureringsplanen av alle involverte parter, deriblant aksjonærene.