Ny kraftig smell i kryptovaluta

Den samlede verdien på all verdens kryptovalutaer fortsetter å falle.

Som vi skrev onsdag var den samlede verdien på alle kryptovalutaene sist søndag på 835,5 milliarder dollar. I løpet av onsdagen ramlet verdien under 700 milliarder dollar og i morgentimene torsdag falt verdien videre til 628 milliarder dollar.Fallet fra toppen i helgen er dermed kommet opp i 207,5 milliarder dollar, tilsvarende 24,8 prosent og 1.677 milliarder kroner.Fallet kommer også til tross for at antallet markedsplasser som dekkes på coinmarketcap.com har økt med 169 siden søndag, til 7.819. Antallet kryptovalutaer har i tillegg økt til 1.408, som er 24 flere enn sist søndag.Strengere reguleringer i Asia, der Sør-Korea nå vil samarbeide med Japan og Kina om å regulere fenomenet, og nyheter om at Kina planlegger å stenge strømmen til utvinnere av kryptovalutaer, kan delvis forklare nedturen.I tillegg forbereder Sør-Korea etter sigende å forby trading i anonyme kryptovalutaer. I kjølvannet av dette øker også nervøsiteten og usikkerheten blant investorene.Les også: 644 mrd kroner forsvant i kryptovaluta