Ny Røkke-rekord på rød børs

Hydro og laks gikk på en smell.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 832,67 torsdag, etter en nedgang på 0,29 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.444 millioner kroner.Bevegelsene er små på Wall Street etter at jobless claims kom inn på sitt laveste på 45 år .Den viktige Philly Fed-indeksen kom derimot inn på den skuffende siden , mens boligbyggingen også var svakere enn ventet .Toneangivende Europa-børser utvikler seg blandet.Britiske FTSE 100 faller 0,4 prosent, tyske DAX stiger 0,5 prosent, mens franske CAC 40 er ned 0,1 prosent.Stødige oljepriserOljeprisene har snudd ned torsdag ettermiddag.Brent mars-olje er ned 0,5 prosent til 69,04 dollar fatet, som også er ned fra rundt 69,20 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 0,3 prosent til 63,77 dollar fatet.Markedet tynges ifølge Reuters av amerikansk lagerbygging i bensin, samt forventninger om at de OPEC-regisserte kuttene vil stimulere produksjonen fra USA og andre konkurrenter.OPEC kom med ny månedsrapport torsdag, og løftet der prognosene for produksjonen utenfor OPEC (non-OPEC supply) i 2018.- Høyere oljepriser bringer mer olje til markedet, særlig i Nord-Amerika og spesielt skiferolje, skriver OPEC i rapporten.Ny Røkke-rekordPå Oslo Børs falt Statoil marginalt til 183,90 kroner på dagens høyeste volum.Ellers i olje gikk DNO tilbake 1,1 prosent til 10,50 kroner, mens Aker BP endte uendret på 224,60 kroner. Sistnevnte har vist styrke etter kapitalmarkedsdagen og lisensfangsten denne uken, og meglerhus har reagert med å oppgradere til kjøp og å jekke opp kursmålet .Aker BP fortsatte dermed rekordkjøret. Aksjen har i dag vært oppe i 229,80 kroner, som er ny intradag all-time high.På dette nivået var Kjell Inge Røkkes oljeeventyr priset til 82,7 milliarder kroner på Oslo Børs.Utviklingen smitter også over på Aker, som steg 0,2 prosent til 439,50 kroner. Aksjen vaker også rundt rekordnivåer, men intradag all-time high på 444,50 kroner ble stående.Oljeservice dabbet avEn Clarkson Platou-analyse tidligere denne uken har satt fart på flere aksjer i oljeservice.Mangedoblingskandidaten DOF spratt opp 6,5 prosent til 82 øre, mens Standard Drilling - med Øystein Stray Spetalen på eiersiden - la på seg 2,6 prosent til 1,68 kroner.Vi glemmer ikke BW Offshore, som klatret 4,8 prosent til 38,05 kroner.Magseis venter all-time high for havbunnseismikk i 2018, og ble belønnet med 3,6 prosent oppgang til 20,10 kroner på Oslo Axess.Nordea Markets ser oppsiderisiko i seismikkinvesteringer , og PGS reagerte med å stige 1,5 prosent til 23,30 kroner.Spectrum endte opp 1,2 prosent til 43,50 kroner, mens TGS endte ned 0,8 prosent til 207,90 kroner.Norsk Hydro-fallEllers i oljeservice merker vi oss at analytikerfavoritten Subsea 7 steg 0,9 prosent til 131,35 kroner.Subsea 7 og Spectrum er blant toppvalgene hos Sparebank 1 Markets , som ifølge TDN Direkt har oppjustert sine oljeprisanslag.Blant tungvekterne for øvrig markerte Yara seg positivt, ved å stige 3,2 prosent til 388,70 kroner på dagens tredje høyeste volum. Profercy melder ifølge TDN Direkt at kinesiske myndigheter vil utlyse et anbud på 5,5 millioner tonn innenlandsk gjødsel, men det er delte meninger om hvor positivt dette er.Norsk Hydro falt 1,9 prosent til 59,76 kroner i kjølvannet av svake tall fra konkurrenten Alcoa .Laksesektoren falt bredt, og ifølge Reuters er fokus fortsatt på pressede laksepriser. Marine Harvest gikk tilbake 2,1 prosent til 130 kroner på dagens nest høyeste volum.Kraftig soloppgangRelativt sett topper Rieber Shipping, med en nedgang på 6,5 prosent til 10 kroner etter at deleide Shearwater Geoservices sikret seg storkontrakt .Nærmest fulgte Interoil på minus 6,0 prosent til 3,40 kroner, mens Targovax kom nærmest bak der med en nedgang på 5,2 prosent til 19,52 kroner.Vinnerlisten toppes av Aega, som steg 22,0 prosent til 1,11 kroner på meldingen om at selskapet vurderer strategiske alternativer .Nærmest fulgte Seabird Exploration med 16,5 prosent oppgang til 39 øre, mens Element la på seg med 8,8 prosent til 4,33 kroner.Til slutt tar vi med at NRC Group steg 5,1 prosent til 58 kroner etter kontrakt , mens Unified Messaging Systems steg 3,7 prosent til 90 øre på Singapore-fremgang.