Ny Seadrill-utsettelse

Linus Sundahl-Djerf

Høringen om John Fredriksens restruktureringsplan for Seadrill utsettes ytterligere.

En amerikansk konkursrett i Texas hadde planlagt å holde en foreløpig høring om Fredriksens restruktureringsplan 10. januar, men denne ble utsatt til 1. februar etter at de usikrede obligasjonseiere i Seadrill betalte et kontantinnskudd på 100 millioner dollar for å støtte et alternativt restruktureringsforslag.Nå er høringen utsatt på nytt.Ifølge ferske rettsdokumenter er høringen utsatt til 7. februar, og fristen for å komme med alternative forslag utsettes dermed til 1. februar. Misfornøyde kreditorerJohn Fredriksen kom som kjent med et forslag 12. september som innebar at riggselskapet blir tilført 1,06 milliarder dollar i ny kapital. 860 millioner dollar av dette er et aksjonærlån, mens 200 millioner dollar er ny egenkapital.I tillegg ville Seadrills usikrede obligasjoner og andre fordringer på til sammen 2,3 milliarder dollar bli omgjort til 14,3 prosent av den nye egenkapitalen. Den foreslåtte planen gjør at de usikrede kreditorene sitter igjen med rundt 5 prosent, noe de mener er for lite. I den forbindelse gjør de nå en undersøkelse av en del transaksjoner som ble gjort i forkant av at Seadrill søkte om beskyttelse under konkurslovgivningen Chapter 11 i USA, samt en evaluering av den foreslåtte restruktureringsplanen og hvordan den behandler de usikrede kreditorene.Som Finansavisen skriver torsdag, forsøker de nå å få rettens hjelp til å få tidligere Fredriksen-medarbeider Ørjan Svanevik til å forklare seg for retten i USA.


Les også