Økonomene tviler på renteoverraskelse

Utviklingen tilsier ingen endring og et "kjedelig" rentemøte, ifølge sjeføkonom Kjersti Haugland.

25. januar offentliggjør Norges Bank sin rentebeslutning. Sjefanalytiker i Nordea Markets, Erik Bruce, forventer styringsrenten vil bli uendret. forventninger.- Fallet i ledighet sakket av slik sentralbanken ventet i desember, inflasjonen økte som ventet og kronen er nå nær forventningen og pengemarkedspreadene er nær forventningen, skriver Erik Bruce i en rapport, ifølge TDN Direkt.Det er imidlertid to faktorer som har kommet inn på oppsiden, ifølge Bruce. Renteforventningene i utlandet har økt siden desember-møtet, og oljeprisene har økt. Dette gjør at summen av nyheter er litt på oppsiden av sentralbankens forventning, men ikke nok til å rettferdiggjøre en endring i synet, mener han, ifølge nyhetsbyrået.Sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets sier utviklingen siden sist rentemøte tilsier at sentralbanken ikke vil signalisere noe endring i sitt syn på økonomien, og venter i så måte et "kjedelig" rentemøte torsdag. Haugland trekker imidlertid frem renteoppgangen i utlandet som et punkt å følge med på. - Det mest oppsiktsvekkende som har skjedd siden sist rentemøte er nok at renten har trukket opp i utlandet. Hvis det holdes seg til mars-møtet kan det bidra til å løfte rentebanen, sier Haugland til TDN Direkt, som venter en uendret rente på 0,50 prosent.