Økonomer spår styrket norsk og svensk krone

Den norske og svenske kronen vil styrke seg betydelig i år, spår en gruppe økonomer Reuters har snakket med.

Økonomene spådde også i fjor at den norske kronen skulle styrke seg, nærmere bestemt med 3 prosent. Det ville ha gitt en kurs på 8,80 mot euro ved inngangen til 2018. Det motsatte skjedde.I fjor falt verdien av den norske kronen med over 8 prosent mot euro, og ved årsskiftet kostet 1 euro 9.85 kroner. Den svenske kronen svekket seg også, stikk i strid med økonomenes spådommer.– Både den svenske og norske kronen er betydelig svakere enn det helt grunnleggende faktorer skulle tilsi, sier Nordeas sjefanalytiker Erik Bruce til nyhetsbyrået.Les også: Nyttårsrally skremmer ikke: - Kronen ser billig utHan og andre økonomer Reuters har snakket med tror derfor at både den norske og svenske kronen vil styrke seg betydelig i inneværende år.Spådommen for 2018 er at den norske kronen vil styrke seg med 5,9 prosent mot dollar og 5,7 prosent mot euro.Økonomene tror den svenske kronen vil styrke seg med drøyt 6 prosent mot dollar og 4,3 prosent mot euro.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også