Oljeprisen over alle prognoser

HAS

Torbjørn Kjus i DNB Markets om oljeprisen.

Fra fjorårets bunnpunkt på 44 dollar fatet i juni har oljeprisen steget med 52 prosent, og bare den siste måneden har prisene steget med ni prosent, skriver DN.- Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle stige så mye som nå. Jeg hadde sett for meg 60-tallet i 4. kvartal. Dette har steget mer enn alle estimatene jeg kan huske å ha sett, sier oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets til avisen.- Den siste oppgangen er støttet av geopolitikk, og kaldt vær som har gjort at marginene på å produsere fyringsolje har steget kraftig, sier Kjus.- I Europa har marginen på å produsere gassolje, som i stor grad er fyringsolje, gått fra ni til 12 dollar fatet i desember, og har bidratt til ytterligere etterspørsel på råolje, sier han til DN.Brent-oljen er i skrivende stund ned 0,24 prosent til 67,91 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,31 prosent til 61,82 dollar fatet.