Oljeservicerally på flat børs

Og Aker BP fortsetter rekordkjøret.

Børs

Etter et dykk i den tidlige handelen, har Oslo Børs karret seg opp igjen i positivt terreng torsdag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 834,78, etter en nedgang på marginale 0,03 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er så langt omsatt for 2.453 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av nye børsrekorder i USA i går og stigende børser i Asia tidligere i dag.Toneangivende Europa-børser utvikler seg blandet.Britiske FTSE 100 faller 0,4 prosent, mens tyske DAX og franske CAC 40 er opp hhv. 0,4 og 0,2 prosent.Stødige oljepriserOljeprisene holder seg oppe i ettermiddagens handel.Brent mars-olje er marginalt opp til 69,41 dollar fatet, opp fra rundt 69,20 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen stiger 0,1 prosent til 64,06 dollar fatet.Prisene får ifølge Reuters støtte av fallende, amerikanske lagertall, samt trusler om at den militante gruppen Niger Delta Avengers truer med å angripe Nigerias oljesektor i løpet av de neste dagene.- Innvirkningen av en slik trussel på den globale tilbuds- og etterspørselsbalansen vil bli betydelig, hvis den settes ut i livet. Markedet er fortsatt sensitivt for geopolitisk utvikling, sier Tamas Varga hos oljemeglerhuset PVM til nyhetsbyrået.Dobbel Røkke-rekordPå Oslo Børs stiger Statoil 0,3 prosent til 184,55 kroner.Ellers i olje er DNO ned 0,1 prosent til 10,61 kroner, mens Aker BP stiger 2,1 prosent til 229,40 kroner. Sistnevnte er inne i en god stim etter kapitalmarkedsdagen og lisensfangsten denne uken, og meglerhus har reagert med å oppgradere til kjøp og å jekke opp kursmålet .Aker BP fortsetter dermed rekordkjøret. Aksjen har i dag vært oppe i 229,80 kroner, som foreløpig er ny intradag all-time high.På dette nivået er Kjell Inge Røkkes oljeeventyr priset til 82,7 milliarder kroner på Oslo Børs.Utviklingen smitter også over på Aker, som stiger 0,7 prosent til 441,50 kroner. Aksjen ligger dermed an til sin høyeste sluttnotering noensinne. Den flørter også med intradag-rekorden på 444,50 kroner.Analyse utløser rallyEn Clarkson Platou-analyse har satt fart på flere aksjer i oljeservice.Mangedoblingskandidaten DOF spretter opp 12,8 prosent til 87 øre, mens Standard Drilling - med Øystein Stray Spetalen på eiersiden - legger på seg 5,3 prosent til 1,72 kroner.Vi glemmer ikke BW Offshore, som klatrer 4,8 prosent til 38,05 kroner.Magseis venter all-time high for havbunnseismikk i 2018, og belønnes med 3,1 prosent oppgang til 20 kroner på Oslo Axess.Nordea Markets ser oppsiderisiko i seismikkinvesteringer , og PGS reagerer med å stige 2,7 prosent til 23,57 kroner. Spectrum er opp 3,0 prosent til 44,30 kroner, mens TGS er litt ned til 208,90 kroner.Norsk Hydro-fallEllers i oljeservice merker vi oss at analytikerfavoritten Subsea 7 er opp 1,7 prosent til 132,30 kroner.Subsea 7 og Spectrum er blant toppvalgene hos Sparebank 1 Markets, som ifølge TDN Direkt har oppjustert sine oljeprisanslag.Blant tungvekterne for øvrig markerer Yara seg spesielt positivt, ved å stige 3,3 prosent til 389 kroner på dagens høyeste volum. Profercy melder ifølge TDN Direkt at kinesiske myndigheter vil utlyse et anbud på 5,5 millioner tonn innenlandsk gjødsel, men det er delte meninger om hvor positivt dette er.Norsk Hydro faller 1,4 prosent til 60,06 kroner i kjølvannet av svake tall fra konkurrenten Alcoa .Kraftig soloppgangRelativt sett topper Rieber Shipping, med en nedgang på 6,5 prosent til 10 kroner etter at deleide Shearwater Geoservices har sikret seg storkontrakt .Nærmest følger Eidesvik Offshore på minus 5,8 prosent til 7,30 kroner, mens Bergen Group følger nærmest bak der med en nedgang på 5,3 prosent til 1,97 kroner.Vinnerlisten toppes av Aega, som stiger 30,8 prosent til 1,19 kroner på meldingen om at selskapet vurderer strategiske alternativer.Nærmest følger African Petroleum med 13,3 prosent oppgang til 94 øre, mens Siem Offshore fortsetter sin oppgang med nye 6,8 prosent til 2,20 kroner.

aker bp
oljeservice
oljeprisen
clarksons platou
dof
aega
Nyheter
Markedskommentarer
Børs