Opprør i Eika Gruppen

11 sparebanker melder seg ut.

Børs

11 banker som representerer cirka 11 prosent av aksjonærmassen i Eika Gruppen AS har ifølge Finansavisen varslet styret i Eika Gruppen AS om oppsigelse av sine avtaler med Eika Gruppen med tre års oppsigelse fra 31.12.2018.Formålet skal være å vekke Eika Gruppens ledelse. IT-kostnadene tar helt av, varsler de.Støtter ikke initiativetSandnes Sparebank er en av 69 lokalbanker Eika Alliansen.«Sandnes Sparebank støtter ikke dette initiativet og fremhever at alliansen vil bli videreført med samme tjenestestruktur til lokalbankene i alliansen som i dag», heter det en melding fra banken.«Eika Gruppen er en strategisk viktig samarbeidspartner for Sandnes Sparebank, og banken støtter den strategien og retningen som er lagt til grunn framover. Eika Gruppens samlede leveranser bidrar til Sandnes Sparebanks konkurransedyktighet slik at vi kan bygge videre på vår sterke markedsposisjon», heter det videre.- Uenighet ikke unaturlig- Vi er en allianse med 69 banker som leverer gode resultater i sum og har høy kundetilfredshet, men det er naturlig at det er diskusjoner i en så stor gruppering, sier Eika Gruppens styreleder, Allan Troelsen til Finansavisen.- Vi har ulike marked og ulike strategier, og det er derfor ikke unaturlig at vi er uenige og ikke omforent om alt til enhver tid. Der er heller ikke unaturlig at vi har diskusjoner om IT-investeringer, sier sfortsetter han, og legger til at styret i Eika Gruppen foreløpig ikke har rukket å vurdere hva den vil si om de 11 bankenes utmeldelse.

eika gruppen
Nyheter
Børs