Orkla blant de mest bærekraftige selskapene

Orkla og Storebrand er inkludert på Corporate Knights Global 100.

Orkla er inkludert på Corporate Knights Global 100 - listen over verdens mest bærekraftige selskaper som ble presentert under World Economic Forum i Davos tirsdag.Det opplyser selskapet tirsdag, som for første gang er inkludert på listen. Listen er en rangering av de 100 mest bærekraftige selskapene i verden, som bygger på en analyse av i alt 5994 selskaper. - Global 100-selskapene utgjør topp 2 prosent blant selskaper med en omsetning på minst 1 milliard dollar når det gjelder bærekraftsresultater. Orkla er i år rangert som nr. 87 på den samlede listen. Orklas styrker knyttet til karbonproduktivitet, forholdet mellom konsernsjefens kompensasjon og gjennomsnittlig lønn for ansatte, samt styremangfold har bidratt til selskapets plassering, kommenterer Michael Yow, Corporate Knights Research Director.Orkla er ett av tre selskaper innen Food Products, i godt selskap med McCormick (23) og Nestlé (50). I tillegg er norske Storebrand rangert som nummer 37. - Vi har store ambisjoner for Orklas arbeid med bærekraft og det er hyggelig å få tilbakemeldinger som viser at det langsiktige arbeidet vårt gir resultater. Bærekraftsarbeidet vårt blir stadig viktigere for å skape vekst og bygge tillit, sier Peter A. Ruzicka, konsernsjef i Orkla.Kunder og forbrukere blir mer opptatt av å velge bærekraftige produkter:– Stadig flere mennesker er opptatt av å bidra til mindre matavfall, lavere forbruk av plast og gode arbeidsforhold i leverandørkjeden. I Orkla ønsker vi å være med på å utforme fremtidens løsninger for våre produkter, sier Ruzicka


Les også