Oslo Børs åpner opp

Etter 15 minutters handel står hovedindeksen i 833,44, opp 0,09 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 306 millioner kroner.OljeprisenOljeprisen er stabil mandag og handles til tilnærmet samme nivåer som da Oslo Børs stengte fredag, skriver TDN Finans. Fall i antall amerikanske oljerigger bidrar til å støtte prisene.Brent-oljen er mandag morgen opp 0,10 prosent til 67,69 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,11 prosent til 61,51 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Hughes ukentlige riggtelling viste fredag kveld at antallet oljerigger på land i USA falt med fem rigger til 924 per 5. januar.Til tross for at tallene fra Baker Hughes viste en nedgang i oljerigger, er det ventet at amerikanske skiferprodusenter vil øke produksjonen sin etter prisoppgangen den seneste tiden.- Den amerikanske oljeprisen er nå i et intervall hvor det er ventet at skiferoljeproduksjonen vil øke. Tradere sitter på gjerdet til markedet venter på bevis på hva som vil skje med riggtellingen og produksjonsnivåene de kommende månedene, sier analytiker Ric Spooner til Reuters.Statoil er ned 0,16 prosent til 182 kroner. NorwegianRussland åpner igjen luftrommet for spesifikke Norwegian-ruter til Asia, som ellers er lukket for flyselskapets maskiner.De reisende med Norwegian på ruterne fra København og Stockholm til Bangkok kan ifølge nettstedet glede seg over at flyene nå kommer omkring 50 minutter raskere frem, da Norwegians Boeing 787 Dreamliner-fly har fått lov til å fly veien gjennom russisk luftrom. Aksjen letter 2,10 prosent til 233 kroner. CxenseCxense har inngått en avtale med Credit Saison. Det japanske selskapet vil bruke Cxense-programmer for å bedre forståelsen av sitt publikum og drive brukerengasjement.Aksjen er opp 1,03 prosent til 58,60 kroner. YaraBernstein oppgraderer Yara-aksjen til «outperform» fra «market perform».Aksjen stiger 1,63 prosent til 391,40 kroner.SolonStyremedlem Tore Aksel Voldberg i Solon Eiendom har gjennom sitt selskap Dukat kjøpt 25.000 aksjer i selskapet til kurs 21,025 kroner per aksje.Etter handelen eier Voldberg 21,93 prosent av aksjene i selskapet gjennom selskapene Skøien og Dukat.Aksjen faller 0,71 prosent til 21 kroner.Aker BPCredit Suisse nedgraderer Aker BP til nøytral fra «outperform», og oppjusterer til 180 kroner fra 170 kroner.Aksjen er uforandret på 209,60 kroner. TargovaxMichael Bogenstaetter har blitt utnevnt til ny kommersiell direktør (CBO) i Targovax.Bogenstaetter har 25 års erfaring fra biotech og big pharma gjennom blant annet ledende stillinger i Sanofi, Novartis og MDS.Han vil tiltre i januar 2018.Aksjen stiger 0,33 prosent til 18,36 kroner.KidKid fikk en omsetning i fjerde kvartal 2017 på 505,5 millioner kroner, mot 483,8 millioner i samme periode i fjor.Like-for-like-salget falt 0,2 prosent på årsbasis, mens nettsalget steg 33,8 prosent.Aksjen faller 2,47 prosent til 43,50 kroner.


Les også