Oslo Børs åpner opp

Pilene peker oppover fra start på Oslo Børs mandag.Hovedindeksen står etter 35 minutters handel i 826,98, etter en oppgang på 0,47 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 377 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av nye børsrekorder i USA fredag, men mer blandede Asia-børser tidligere i dag.Toneangivende Europa-børser trekker også oppover.Tyske DAX og franske CAC 40 stiger begge rundt 0,1 prosent.Oljen ser litt rødtOljeprisene faller bittelitt tilbake.Brent mars-olje står i 70,27 dollar fatet. Det er ned 0,4 prosent i dagens handel, men uendret fra nivåene ved stengetid fredag.WTI-oljen er marginalt ned til 66,12 dollar fatet.Sterk etterspørsel, svak dollar og OPEC-regisserte kutt gir ifølge Reuters støtte til prisene, men lenger fremme lurer et produksjonsløft i USA.- Ekspansiv finanspolitikk i USA, en gjeninnhenting i veksten i Europa og akselererende vekst i fremvoksende markeder har i kombinasjon senket dollaren og løftet oljeprisene, skriver Bank of America Merrill Lynch ifølge nyhetsbyrået i et notat.Fredag løftet JP Morgan sine oljeprisestimater for 2018, hovedsaklig grunnet OPEC-kuttene, men pekte samtidig på at skiferolje fra USA vil skylle inn over markedene mot slutten av året.På Oslo Børs stiger 0,3 prosent til 185,90 kroner.Ellers i olje er DNO opp 0,7 prosent til 10,40 kroner, mens Aker BP klatrer 0,3 prosent til 233,20 kroner.Biotek til toppsBlant de mest omsatte viser BergenBio vei, og stiger 12,5 prosent til 39,60 kroner på oppmuntring i tre fase II-studier .Aksjen har steget kraftig etter å ha blitt lansert som en doblingskandidat av Arctic Securities i forrige uke.Element legger på seg 6,1 prosent til 5,02 kroner, men ellers er utslagene nokså beskjedne - begge veier.Norwegian letter 1,1 prosent til 237,50 kroner etter å ha fått driftstillatelse i Argentina i helgen.Golden Ocean utmerker seg også positivt, og noterer seg så langt for en oppgang på 2,0 prosent til 72,90 kroner.Gjensidige fortsetter nedturen etter fredagens kvartalstall og utbytteskuffelse , og faller nye 0,5 prosent til 148,40 kroner.Marine Harvest og PGS er begge ned rundt 0,6 prosent. Fallet i førstnevnte kan henge sammen med statistikk fra Sjømat Norge om at biomassen var syv prosent høyere ved utgangen av desember sammenlignet med året før. Dette bekrefter ifølge Reuters således sterk volumvekst i 2018.Røkke til bunnsI andre enden finner vi Philly Shipyard, som stuper 22,2 prosent til 45,10 kroner.Utviklingen skjer etter at Tote Maritime ikke forlenger intensjonsavtalen med det Kjell Inge Røkke-kontrollerte verftet om opptil fire nye containerskip til sin Hawaii-satsing.Nærmest på taperlisten følger Hugo Games, som faller 10,1 prosent til 3,90 kroner på Oslo Axess.Rieber Shipping faller 9,1 prosent til 13 kroner, mens Prosafe går tilbake 7,2 prosent til 13,48 kroner etter at DNB Markets har gjentatt salgsanbefalingen.Nærmest BergenBio på vinnerlisten finner vi AF Gruppen på pluss 10,1 prosent til 130,50 kroner.Videre er Nordic Mining opp 7,7 prosent til 3,65 kroner på Oslo Axess, mens Kitron stiger 4,9 prosent til 7,97 kroner etter at Stig Myrseth har tatt aksjen inn i Dovre-porteføljen.Vi tar også med at MPC Container Ships stiger én prosent til 53 kroner på sin første dag på Oslo Axess.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også