Oslo Børs i rødt fra start

Tidlig fall har blitt til oppgang (oppdatert og utvidet).

Børs

Oslo Børs åpnet som ventet ned de første minuttene, men er nå opp i fredagens handel.Hovedindeksen står etter 34 minutters handel i 833,78, etter en oppgang på 0,13 prosent.Roger Berntsen spådde et tidlig fall på 0,2 prosent.- Impulsene fra både Asia og USA er blandede fredag morgen, dermed er det ikke gitt hvilken retning de europeiske børsene tar i dag. Oslo Børs derimot vil, i motsetning til de fleste andre børser i regionen, også påvirkes av en svakere oljepris (ned 0,3 prosent fra gårsdagens nivåer), skriver analysesjefen i Netfonds fredag morgen.- Når det er sagt, investorene, internasjonalt, er mest opptatt av selskapsresultater for tiden, da vi er midt inne resultatsesongen for 4. kvartal. Så langt har selskapene (i snitt) levert bedre enn ventet. I slutten av neste uke starter resultatslippet på Oslo Børs, legger han til.Trump stenger sjappa?Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 377 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av en pustepause på Wall Street i går og stort sett oppgang i Asia  tidligere i dag.Investorene frykter en nedstengning av regjeringsapparatet .Toneangivende Europa-børser åpner blandet.Britiske FTSE 100 stiger marginalt, mens franske CAC 40 er marginalt ned.Oljeprisen i rødtOljeprisene holder seg i negativt terreng fredag morgen.Brent mars-olje faller én prosent til 68,63 dollar fatet, som er ned fra drøye 69 dollar fatet ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen går tilbake 1,2 prosent til 63,20 dollar fatet.Tradere opplyser til Reuters at en stigende USA-produksjon bekymrer investorene.Analytikerne ser ifølge nyhetsbyrået også for seg lavere etterspørsel når vinteren gir seg på den nordlige halvkule.Gårsdagens lagertall fra amerikanske energimyndigheter viste at produksjonen steg  til 9,75 millioner fat per dag sist uke.Forventningen er at produksjonen snart passerer 10 millioner fat per dag.Analytikere peker ifølge Reuters også på omfattende long-posisjoner i finansielle oljemarkeder som en sannsynlig brems på ethvert oppadgående momentum i prisene, og tror mange tradere snart vil cashe inn på en prisoppgang som er på rundt 14 prosent siden tidlig i desember.Oljeaksjer tyngerDe fleste tungvekterne ser rødt, men utslagene er ikke så store.Statoil faller 0,9 prosent til 182,25 kroner.Ellers i olje er DNO opp 0,1 prosent til 10,52 kroner, mens Aker BP stiger 0,6 prosent til 226 kroner. Sistnevnte ligger dermed an til ny sluttrekord. Intradag all-time high er 229,80 kroner, satt i går.Subsea 7 utmerker seg med et fall på 1,7 prosent til 129,05 kroner etter at Afrika-kontrakt glapp .PGS faller 3,1 prosent til 22,58 kroner etter å ha blitt nedgradert av Handelsbanken.Knalltall fra Hydro?På den positive siden finner vi XXL, som stiger 1,4 prosent til 90,20 kroner etter en oppgradering fra Arctic Securities.Norsk Hydro korrigerer opp 1,3 prosent til 158,95 kroner etter gårsdagens fall i kjølvannet av svake Alcoa-tall.Pareto-analytiker varsler et knallsterkt 4. kvartal for aluminiumsgiganten - det beste siden før finanskrisen.- Hovedårsaken er høyere priser for forretningsområdene bauksitt og alumina, samt for primærmetall, sier han til Finansavisen fredag.Riggaksje rett i tetFred. Olsen Energy er det største lyspunktet med sin oppgang på 9,0 prosent til 22,98 kroner etter gårsdagens melding om at datterselskapet Dolphin Drillings Blackford Dolphin har landet en BP-jobb på britisk sokkel av Nordsjøen.Bare én aksje stiger mer så langt.WR Entertainment klatrer 12,9 prosent til 42 øre på Merkur Market.Vi tar også med at Magseis fortsetter oppturen etter gårsdagens varsel om all-time high i havbunnseismikk. Aksjen stiger 2,5 prosent til 20,60 kroner på Oslo Axess.I toppen av taperlisten faller bare to aksjer mer enn nevnte PGS.En annen seismikkaksje, EMGS, befinner seg helt øverst på minus 6,0 prosent til 4,70 kroner.Targovax er ned 3,6 prosent til 18,82 kroner.

oslo børs
oljeprisen
fred. olsen energy
subsea 7
roger berntsen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs