Salmones Camanchaca forbereder børsnotering

Søramerikansk lakseprodusent planlegger børsnotering i både Norge og Chile. 

VIDAR RUUD

Lakseselskapet Salmones Camanchaca kunngjør fredag sin intensjon om å lansere et innledende offentlig tilbud og notering på Santiago-børsen (Chile) og Oslo Børs.Børsnoteringen skal etter planen omfatte notering på Santiago-børsen, med tilsvarende "depository receipts" i Oslo. Holdingselskapet Compañìa Pesquera Camanchaca S.A. vil redusere sin eierandel på rundt 67-70 prosent av aksjene. I tillegg vil det utstedes nye aksjer til om lag 50-55 millioner dollar for å finansiere "organiske vekstmuligheter".Salmones Camanchaca var en av de første deltakerne i den chilenske lakseproduksjonssektoren tilbake på slutten av 80-tallet. Salmones Camanchaca hadde i september 1.347 ansatte, og guider et slaktevolum på 34.200 tonn for 2017.DNB Markets skal være tilrettelegger for børsnoteringsprosessen.