Seadrill-restruktureringen: Disse skal vitne

Det er under to måneder til den endelige høringen der John Fredriksens redningsplan for Seadrill skal godkjennes eller ikke. Her er vitnene.

En amerikansk konkursdomstol i Texas hadde planlagt å holde en foreløpig høring om John Fredriksens redningsplan for Seadrill 10. januar.Denne høringen ble utsatt til 1. februar etter at de usikrede obligasjonseiere i Seadrill betalte et kontantinnskudd på 100 millioner dollar for å støtte et alternativt restruktureringsforslag.I forrige uke ble det kjent at høringen har blitt utsatt på nytt – til 7. februar. Fristen for å sende inn alternative restruktureringsforslag er dermed satt til førstkommende torsdag – 1. februar.John Fredriksen kom som kjent med et forslag 12. september som innebar at riggselskapet ble tilført 1,06 milliarder dollar i kapital. Denne kapitalen skulle blant annet bestå av et lån på 860 millioner dollar fra de største eierne.Forslaget innebar også at bankene utsatte forfall av sikret gjeld på til sammen 5,7 milliarder dollar til 2022 og avdragsfrihet frem til 2020.Den endelige høringen er satt til 26. mars.Det er datoen da dommer David R. Jones ved domstolen i Texas skal avgjøre om redningsplanen godkjennes eller ikke. I den forbindelse er listene for hvilke vitner Seadrill og de usikrede kreditorene vil innkalle, offentliggjort:Seadrill har utarbeidet følgende liste over vitner de vil kalle inn til vitneboksen.

 • Mark Morris, CFO i Seadrill.
 • David Weinstein, styremedlem i Seadrill
 • Mike Grant, styremedlem i Seadrill
 • Professor Jack Williams, ekspertvitne, Baker Tilly Virchow Krause.
 • David R. Hilty, ekspertvitne, Houlihan Lokey Inc.
 • Edgar W. Mosley II, ekspertvitne, Alvarez & Marsal North America, LLC
Det opplyses at Seadrill også kan komme til å kalle inn Knut Frøystad fra Fearnley Offshore for å vitne om verdsettelse av rigger, markedsforhold og andre forhold beskrevet i en rapport han har utarbeidet.De usikrede kreditorene har foreløpig kun to vitner på listen som vil bli kalt inn.
 • Andrew Scruton, FTI Consulting – skal snakke om likvideringsanalyse.
 • Alex Tracy, Perella Weinberg Partners – skal snakke om markedsføringsprosessen.
Gruppen har også oppgitt følgende liste over vitner som kan bli kalt inn. Den er vesentlig lenger.
 • Mark Morris, CFO i Seadrill.
 • David Hilty, Seadrill.
 • Jonas Ytreland, Seadrill.
 • Grant Creed, Seadrill.
 • David Sneddon, Seadrill.
 • Michael Grant, Seadrill.
 • David Weinstein, Seadrill.
 • John Roche, Seadrill Partners.
 • John Fredriksen, Hemen/Seadrill.
 • Harald Thorstein, Hemen/Seadrill.
 • Ørjan Svanevik, tidligere Hemen.
 • Clinton Ray, Goldman Sachs.
 • Jed Hart, Centerbridge.
 • Richard Stables, Lazard.
 • Jonathan Beasley, Citibank
 • Peter-Paul Ekelschot, ING Bank
 • Richard Walsh, Scotia Bank
 • Stephen Aulsebrook, Moelis.
 • Ben Babcock, Morgan Stanley.
 • Ira Dizengoff, Akin Gump.
 • Harald Gurvin, Ship Finance