Serck-Hanssen om oljeprisens opptur

En oljepris på 70 dollar fatet får industrien til å sette i gang flere investeringer og vurdere flere nyansettelser, ifølge Harald Serck-Hanssen.

Børs

Mandag steg prisen på Brent-olje til 70,37 dollar, som er det høyeste nivået siden desember 2014.DNBs konserndirektør Harald Serck-Hanssen, som har ansvaret for bankens største bedriftskunder, har merket et viktig stemningsskifte hos toppledelsen i mange av selskapene på Oslo Børs, skriver DN. - Mange av bedriftene forteller om et høyere aktivitetsnivå og planer for nyansettelser. Det at oljeprisen har passert 70 dollar fatet, har skapt utrolig optimisme for industrien, sier Serck-Hanssen til avisen.Vendepunktet kom allerede i fjor høst. I oktober passerte oljeprisen 60 dollar fatet.- Vi har merket en gradvis gjeninnhenting for olje og oljeservice det siste året, og det akselererte i høst. Vi ser at planlagte investeringer i Nordsjøen tar seg opp og at norske bedrifters virksomhet internasjonalt øker. Oljeselskapenes letebudsjetter er oppjustert, og det betyr at leverandørene får mer å gjøre, sier Serck-Hanssen til DN.

harald serck-hanssen
oljepris
oljeservice
Nyheter
Børs