Sivertsen om Norwegian

Ivan Kverme

Norwegian Air Shuttle stiger. Pareto-analytiker forklarer.

Norwegian Air Shuttle meldte lørdag at de gjennom sitt heleide datterselskap Norwegian Air Argentina har fått utstedt driftstillatelse av argentinske myndigheter.Analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto Securities mener ifølge TDN Finans Norwegian har gjort en god jobb i dialogen mellom selskapet og argentinske luftfartsmyndigheter, og poengterer videre at markedet i Argentina har et relativt stort innenlandsmarked, som han anser som underinvestert.- Jeg tror det så langt er et underinvestert marked i det at mye av trafikken i landet i dag går via buss, der man ser det er mulighet til å erstatte mye av trafikken med fly. Markedet kan i utgangspunktet være på nivå med det vi ser i Norge i trafikkomfang, det er et ganske stort marked når man tar med potensialet, sier Kenneth Sivertsen til TDN Direkt.Videre poengterer Sivertsen ifølge nyhetsbyrået at markedet i Argentina har motsatt sesongmessig styrke, slik at perioden som er svak i Europa er perioden som er sterk i Argentina med tanke på trafikk.- I europeisk luftfart er 1. kvartal svak. Dersom man kan få inn mer kapasitet i Argentina i de svake periodene, vil det være en slags oppside med stabilisering av inntjeningen. Man må ta i betraktning at det er en liten del av kapasiteten i Norwegian som går inn der, men det er et spennende initiativ, sier han videre.Generelt om Norwegian-aksjen tror analytikeren at mye av oppgangen de siste dagene er styrt av positive nyheter rundt selskapet, men at den viktigste delen er kostnadseffekten av en styrket norsk krone.- Kronen har styrket seg mot dollar, noe som betyr mye for kostnadene for Norwegian. Oljeprisen har steget og alle selskapene får den prisen i dollar, men kronen har styrket seg slik at selskapet får en naturlig hedge så lenge linken mellom kronen og oljeprisen er tilstede. Linken har ikke vært fungerende en stund, men vi får se om den fungerer i større grad når kronen styrker seg mot dollar med den oljeprisen vi har nå, sier Sivertsen, ifølge TDN Finans.Pareto Securities har en kjøpsanbefaling på Norwegian Air Shuttle med et kursmål på 350 kroner.