Stålbull på oljeservice: - Alle brikkene er på plass for et aksjerally

Clarksons Platou trekker frem to favoritter med henholdsvis Kristian Siem og Tor Olav Trøim i kulissene.

Meglerhuset Clarksons Platou Securities er ute med en fersk rapport på oljeservicesektoren.«Etter tre år med snakk om nedturen for offshore olje, tror vi tiden er kommet for å snakke om oppturen (..) Toppvalgene inkluderer navn som bør kunne dra nytte først av aktivitetsoppgang», heter det i rapporten som er gjengitt av TDN Direkt.Av de Oslo Børs-noterte selskapene er Subsea 7 og Borr Drilling meglerhusets favoritter.Disse nevnes sammen med riggkjempen Transocean og offshorerederiet Gulfmark Offshore som i november kunne melde at det hadde fullført sin finansielle restrukturering.Meglerhuset venter ifølge TDN Direkt at ordreboken til Subsea 7 vil vokse i takt med at flere prosjekter blir sanksjonert, og når det gjelder Borr Drilling, ventes det at denne vil oppnå bedre rater når den kortsykliske boringen kommer tilbake Nå ligger ting til rette for et realt rally, mener meglerhuset.«Med høyere aktivitet inn i 2019 nærmer ratene og inntjeningen seg et vendepunkt. Tross dette har oljeserviceaksjer hengt etter bredere aksjeindekser og olje, og alle brikkene er på plass for et aksjerally i 2018, etter vårt syn», heter det i rapporten.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker