Uber-grunnlegger vil selge aksjer for 11,3 milliarder

Travis Kalanick fikk likevel ikke selge så mye som han ønsket. 

Børs

Grunnlegger av Uber og tidligere toppsjef, Travis Kalanick, planlegger å selge aksjer for til sammen 1,4 milliarder dollar, tilsvarende 11,3 milliarder kroner.Dette representerer 29 prosent av Kalanicks eierandel i det verdensomspennende transportnettverksselskapet. Totalt kontrollerer han omlag ti prosent av Uber-aksjene, skriver CNBC fredag. Kjøperen av aksjeposten er SoftBank, som er en del av et tilbud mellom SoftBank og Uber, vil verdsette selskapet til 48 milliarder dollar.Kalanick ønsket å selge så mye som halvparten av sin aksjepost i selskapet, men måtte begrense dette beløpet på grunn av avtaler mellom selskapet og dets kjøpere.Kalanick trakk seg i fjor som Ubers- sjef etter et opprør blant selskapets aksjonærer. Dette kom som følge av at han angivelig ikke skulle ha tatt store nok grep for å rydde opp i det som flere i selskapet har beskrevet som en dårlig bedriftskultur med mobbing og trakassering.Les også: Slik startet han Uber

uber
travis kalanick
Nyheter
Børs