Vil dagens nøkkeltall senke eller løfte markedet?

In this March 22, 2017 photo, the Charging Bull and Fearless Girl statues are sit on Lower Broadway in New York. Since 1989 the bronze bull has stood in New York City's financial district as an image of the might and hard-charging spirit of Wall Street. But the installation of the bold girl defiantly standing in the bull's path has transformed the meaning of one of New York's best-known public artworks. Pressure is mounting on the city to let the Fearless Girl stay. (AP Photo/Mark Lennihan) Mark Lennihan

Fire minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,08 prosent og står i 7.292,13 poeng, mens Dow Jones står i 26.107,41 poeng etter en nedgang på beskjedne 0,03 prosent.Philly FedTall offentliggjort torsdag viser at Philadelphia Federal Reserve Banks indeks (Philly Fed) falt fra 26,2 i desember til 22,2 i januar. Dette er den laveste noteringen på fem måneder. Konsensus pekte ifølge vår makrokalender mot en indeks på 25,0.Nesten 36 prosent av bedriftene i undersøkelsen indikerte økt ordreinngang denne måneden, mens 26 prosent indikerte nedgang.Jobless claimsSesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viser at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) var 220.000 per 13. januar, mot ikke-reviderte 261.000 uken før. Konsensus lå ifølge Marketwatch på 250.000.Antallet jobless claims er dermed på sitt laveste siden 218.000 ble notert 24. februar 1973.Solide tall fra KinaKinas bruttonasjonalprodukt (BNP) vokste med 6,8 prosent på årsbasis i fjerde kvartal, ifølge Reuters. Det er samme vekst som i tredje kvartal. Ifølge Reuters-estimater var det ventet en vekst i BNP på 6,7 prosent.Årsveksten var på 6,9 prosent i 2017, noe som var vesentlig høyere enn myndighetenes mål på rundt 6,5 prosent, samt bedre enn 2016 da årsveksten kom inn på 6,7 prosent.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker